Srbi s KiM traže od Brisela: Uvedite sankcije Prištini

Srbi sa KiM zatražili od Brisela da bez odlaganja uvede političke i ekonomske sankcije prema vlastima u Prištini, do okončanja kršenja CEFTA sporazuma.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

12:49

Srbi s KiM traže od Brisela: Uvedite sankcije Prištini
Tanjug, Filip Krainèaniæ

Oni su taj, i još nekoliko zahteva izneli na današnjem protestu u Kosovskoj Mitrovici.

Takođe traže čvrste garancije međunarodne zajednice da specijalne policijske jedinice i KSB neće dolaziti na sever, jer je to, ističu, jedini način da se izbegne eskalacija sukoba.

Takođe, poručeno je i da se politički predstavnici Srba neće vratiti u pristinske institucije do ukidanja tarifa.

Zahteve je pročitao direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović.

U tom proglasu, navodi se još:

"Pozdravljamo odluku predsednika Aleksandra Vučića da se dijalog nastavi tek po ukidanju diskriminatorskih taksi i drugih necarinskih mera donetih protiv srpskog naroda. Posebno pozdravljamo zvanično saopsten stav da će Srbija zaštiti srpski narod na severu KiM u slučaju bilo kakvog ugrozavanja nase bezbednosti, koja je dubinski dovedena u pitanje formiranjem albanske tzv. 'Vojske Kosova'".

Danas je 28 dan kako Srbi u Kosovskoj Mitrovici mirno protestuju zbog taksi Prištine od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: