"Mogerinijeva je razgovarala sa Tačijem"

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini je telefonom razgovarala s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

18:07

Getty Images

Kako je navedeno, ona je rekla da treba da bude povučena odluka vlade Kosova o taksi na robu iz Srbije i BiH, jer ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Kako je saopšteno iz kancelarije Mogerinijeve, ona je telefonom razgovarala s Tačijem danas po podne da razmotri najnovije događaje u kontekstu dijaloga za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, uz posredovanje EU.

U saopštenju se navodi da je visoka predstavnica istakla je da odluka vlade Kosova da poveća takse na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto samo dalje komplikuje situaciji i "ne donosi nikakvo rešenje za probleme ljudi niti za aspiracije Kosova za njegovu sadašnjost i budućnost".

"To je mera koja ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa i treba da bude povučena", rekla je ona kako se navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: