"Norveška kuća" nije na prodaju

Gornji Milanovac -- Generalni sekretar Norveškog društva Srbije Dragan Marković kaže da kuća srpsko-norveškog prijateljstva poznatija kao "Norveška kuća" nije na prodaju.

Izvor: Tanjug
Podeli

On objašnjava da je Norveško društvo s pravnim zastupnicima potpisalo vansusdsko poravnanje i prihvatilo izmirenje starog duga restorana "Norveške kuće", tako da je, zaključuje, taj problem skinut sa dnevnog reda.

"Žao nam je što je sud prihvatio nezakonitu odluku o prodaji nesrazmerno velike imovine u odnosu na dug (ispod 0,50 odsto), i što je ta odluka izašla na oglasnoj tabli i sajtu suda, umesto da su nas obavestili i vansusdkim poravnanjem sa našim društvom zatvorili slučaj. U svakom slučaju, posle velike medijske buke, takav smo dogovor i postigli. Tako da Norveška kuća, kao objekat od velikog značaja, kako za Norvešku i našu zemlju, tako i za opštinu Gornji Milanovac ne ide na doboš", rekao je Marković.

Inače, kako kaže, u statutu društva prijateljstva Norveške i Srbije izričito se navodi da ovaj objekat ne može biti predmet privatizacije, zaloga za kredite, hipoteke niti bilo kojeg drugog vida ugrožavanja simbola prijateljstva izmedju ove dve zemlje.

strana 1 od 167 idi na stranu