Hrvatski član Predsedništva najavio tužbu protiv Hrvatske

Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić najavio je tužbu protiv Hrvatske, povodom gradnje Pelješkog mosta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2018.

14:23

Hrvatski član Predsedništva najavio tužbu protiv Hrvatske
screenshot

U intervjuu za hrvatski Javni servis HRT, Komšić je dan nakon izbora poručio da je “Hrvatska dva puta prekršila konveneciju o pravu mora”.

“Mi imamo pravo da tužimo Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most - preko bosanskohercegovačkog”, kazao je Komšić za HRT.

Komšić je na jučerašnjim opštim izborima u BiH za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda pobedio lidera HDZ BiH i dosadašnjeg člana Predsedništva BiH Dragana Čovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: