Pobeglo 1.800 migranata iz centra u Tripoliju?

Nekoliko stotina migranata pobeglo je iz migrantskog kampa u Tripoliju, izjavio je za Rojters jedan od zaposlenih u tom centru.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

23:35

Pobeglo 1.800 migranata iz centra u Tripoliju?
Foto: Gettyimages

Portparol libijskog centra za borbu protiv nelegalne migrancije demantovao je da su migranti pobegli, ali je jedan od zaposlenih rekao da je pobeglo čak 1.800 migranata.

U međuvremenu, Vlada Libije koju priznaju UN proglasila je vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povređeno 96 osoba, prenosi AP.

Borbe su počele prošle nedelje između naoružanih grupa iz Tripolija i drugih naoružanih grupa iz jednog mesta južno od libijske preštonice.

U saopštenju koje je izdala vlada, sukobljene strane se pozivaju da obustave sukobe i da poštuju dogovoreno primirje.

Libija je od izbijanja pobune 2011. godine upala u haos, piše agencija i podseća da je tada svrgnut, a zatim i ubijen dugogodišnji lider te zemlje Moamer Gadafi.

Od tada, zemljom upravljaju dve suprotstavljene vlade, jedna sa sedištem u Tripoliju, a druga na istoku Libije i obe imaju podršku brojnih naoružanih grupa koje imaju stvarnu vlast na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: