Svet 9

08.05.2024.

14:25

Svi na front: Usvojen zakon o mobilizaciji

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je predlog zakona o produženju ratnog zakonodavstva i mobilizacije u Ukrajini na 90 dana, saopštio je danas poslanik Aleksej Gončarenko.

Izvor: Tanjug

Svi na front: Usvojen zakon o mobilizaciji
Profimedia

Podeli:

Gončarenko je precizirao da je 339 poslanika glasalo za produženje ratnog zakonodavstva, dok je 336 glasalo za produženje mobilizacije.

Poslanik Jaroslav Železnjak najavio je na svom Telegram kanalu da će ratno zakonodavstvo i mobilizacija biti produženi do 11. avgusta.

Zakone je u ponedeljak Vrhovnoj radi predstavio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, javlja TASS.

On je 16. aprila potpisao kontroverzni zakon o pooštravanju mobilizacije, koji će omogućiti regrutaciju stotina hiljada Ukrajinaca u vojsku.

Ponovljeno produženje ratnog zakonodavstva onemogućilo je parlamentarne i predsedničke izbore u zemlji, a petogodišnji predsednički mandat Zelenskog ističe 21. maja.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: