Ukinuta presuda za ubistvo navijača Partizana

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Konstantin Đatlov (24) bio osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Joksića (34).

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

23:52

Ukinuta presuda za ubistvo navijača Partizana
Ilustracija: Thinkstock

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni ubijen je u Rakovici u septembru 2015. godine i naložio da mu se ponovi suđenje.

Ovom odlukom ukinuta je presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Đatlov bio osuđen za ubistvo, kao i za nedozvoljeno nošenje prištolja.

U obrazloženju odluke, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka koja se sastoji u tome što prvostepena presuda nema razloge o odlučnim činjenicama koje su predmet dokazivanja, kao i jer su dati razlozi nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Zbog toga ni činjenicno stanje u ovom predmetu nije pravilno i potpuno utvrđeno, budući da je u obrazloženju presude izostala detaljna i sveobuhvatna analiza i ocena izvedenih dokaza, navodi Apelacioni sud.

Ukinutom presudom Đatlov je bio osuđen jer je 29. septembra 2015. godine iz, kako se navodi, neidentifikovanog pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio najpre dva hica u pravcu sada pokojnog Joksića od kojih ga je jedan pogodio u trenutku kada je leđima bio okrenut ka okrivljenom.

Nakon toga je, prema ukinutoj presudi, prišao mestu na kome se nalazio Joksić i overio da sa još dva hica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: