"Dete mi ubijeno i traže pare za klevetu"

Banjaluka -- Čelnici MUP RS Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić, tužili su Davora Dragičevića, oca 21-godišjeg stradalog mladića iz Bajaluke Davida Dragičevića.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

Oni su dragičevića tužili za klevetu, tražeći od njega 24 hiljade konvertibilnih maraka (oko 12 hiljada evra) za naknadu štete od klevete.

Davor Dragičević je danas na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" objavio tužbu koju su protiv njega podneli ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar policije RS Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije Darko Ilić.

Dragičević je, objavljujući tužbu, kratko napisao: "Dete mi ubijeno i traže pare za klevetu".

Čelnici MUP RS su ranije podneli tužbu za klevetu protiv Dragičevića, koji ih svako veče na Trgu Krajine, od 26. marta kada se svako veče održavaju skupovi na kojima se traži istina o smrti mladića, naziva saučesnicima ubistva njegovog sina Davida Dragičevića.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas.

Posle dva dana policija je saopštila da je mladić nastradao nesretnim slučajem, dok porodica mladića tvrdi da je on 18. marta otet, zatočen, mučen, udavljen, a potom bačen u Crkvenu.

Povodom smrti Davida Dragičevića formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS, koji je pre par dana usvojio izveštaj u kome se, između ostalog navodi, da postoji osnov sumnje da je mladić ubjen i da se Tužilaštvo hitno mora tužilačkom odlukom odrediti u vezi sa tim pitanjem.

Skupština RS će 19. juna glasati o izveštaju Anketnog odbora.

strana 1 od 115 idi na stranu