Podignuta optužnica protiv Šaranovića za ubistvo advokata

Beograd -- Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Vladimira Šaranovića kojom ga tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca u decembru 2015.

Izvor: Tanjug
Podeli
Freeimages.com
Freeimages.com

Šaranović (42) je optužen za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

Optužnica je podignuta 28. maja, a dan kasnije Viši sud je na predlog tužilaštva Šaranoviću produžio pritvor za još 30 dana.

Za krivično delo teško ubistvo, zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora. Više od dve godine nakon ubistva Zreleca na Vračaru, Šaranović je u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.

Od tada se nalazi u pritvoru, a zastupaju ga advokati koje mu je sud postavio po službenoj dužnosti. Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Šaranovićeva supruga Nataša, kao i njegov pomagač u skrivanju nakon ubistva Nenad Milojković, bili su uhapšeni 14. novembra 2017. godine u akciji policije koja je sprovedena na Kanarevom brdu u okviru potrage za Šaranovićem.

strana 1 od 108 idi na stranu