Policijska oprema pod šatorima - na uvid građanima / VIDEO

U okviru Dana MUP i Dana policije u Pionirskom parku održava se taktičko-tehnički zbor na kome je građanima prikazana oprema i veštine pripadnika MUP-a.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

12:02

Policijska oprema pod šatorima - na uvid građanima / VIDEO

U parku su postavljeni šatori i po organizacionim jedinicama izloženo je čime se bave i kakva oružja, oruđa i opremu koriste.

Program je prilagođen najmlađima, postavljene su i veštačke stene na koja se deca penju, kao i poligon za policijske pse, oko kojih su se najmlađi okupili.

Njihovu pažnju privukli su i vatrogasci, na platou ispred Starog dvora, koji su im pokazali kako se gasi požar i ispravno rukuje protiv-požarnim aparatima.

Deca su "okupirala" i štand Žandarmerije, gde su se slikali "pod punom opremom" - sa štitom, kacigom, štitnicima...

Tu su bili izloženi i uređaji za protivdiverzionu zaštitu, balistički štit, teleskopska ruka koja operativcima omogućava da rade sa sumnjivim uređajima i objektima na udaljenosti od tri metra...

Izložena su i oruđa podrške - automatski bacač granate, protivavionski mitraljez i mitraljez M84, kao i oprema Ronilačkog centra Žandarmerije.

Mališanima su zanimljivi bili i policijski automobili i motori, čuli su od Saobraćajne policije kako da se ponašaju u saobraćaju.

Na štandu Uprave granične policije izloženi su uređaji za dnevno i noćno osmatranje, ogledala za vršenje protivdiverzionih pregleda, detektor eksploziva i narkotika...

Na zboru su se predstavili i Naučno kriminalistički tehnički centar, kao i Policijska akademija.

Cilj održavanja manifestacije je da se MUP približi građanima.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić počinje u podne ispred Doma Narodne skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: