Erdogan kritikovao Evropu: Ugledajte se na BiH

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je zemlje EU koje nisu dozvolile održavanje skupa njegove stranke Pravde i razvoja (AKP).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

On je kritikovao zemlje koje su to isto odobrile "terorističkoj organizaciji Demokratskoj stranci naroda (HDP)", dodajući da bi trebalo da se ugledaju na BiH.

"Neke evropske administracije su dozvolile HDP-u da održi mitinge u njihovim četvrtima, a nisu dozvolile AKP da uradi isto. Bez obzira da li to želeli ili ne, Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala. Sada smo ovde. Vreme je za jedinstvo. Ne zaboravite šta će AKP učiniti za vas. Erzurm je ključ našeg lepog početka u Anadoliji", rekao je Erdogan danas u Ankari, prenosi portal Klix.ba

Erdogan je poručio da će nastaviti borbu protiv terorizma, naglasio da je 4.475 terorista neutralizovano u sirijskom gradu Afrinu, 414 na severu Iraka i 398 u Turskoj, te pohvalio operaciju "Maslinova grančica" čiji su cilj kurdski teroristi i pripadnici ID na severozapadu Sirije.

Erdogan je u svom izlaganju naveo uspehe Turske tokom poslednjeg perioda među kojima je i niža cena plina, kao rezultat dogovora s Rusijoma, ali i proizvodnja domaćeg automobila, a narod je pozvao da spasava domaću valutu tako što će konvertovati svu ušteđevinu iz evra i dolara u lire.

"Braćo koja imate dolare ili evre ispod jastuka, idite u banke i konvertujte ga u lire. Uništićemo ovu igru zajedno", rekao je Erdogan optuživši razne lobije za manipulaciju valutama, prenseo je Klix.ba

Svet

strana 1 od 443 idi na stranu