LDP: SRS najavljuje linč, zaustavite ih

Liberalno-demokratska partija pozivala javnost, političke partije i institucije da reaguju na "najavljeno nasilje" članova Srpske radikalne stranke.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

13:30

LDP: SRS najavljuje linč, zaustavite ih

Podsetimo, iz SRS-a je juče najavljeno da planiraju da ne dozvole da se održi festival "Mirdita, dobar dan", koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava, a koji se bavi pitanjima mladih Albanaca i Srba.

"Poslanici ove partije (SRS) najavljuju linč učesnika festivala, koji treba da počne sledeće nedelje, na kojem se razgovara o kulturi i životu mladih ljudi iz Beograda i Prištine i koji, kroz godine, služi da smanji tenzije i razbije predrasude medju ljudima i širi duh tolerancije", naveo je LDP i dodao da festival ne povredjuje ničija osećanja niti stavove, već utiče na smanjenje tenzija.

LDP je naveo da SRS danima iz Skupštine Srbije najavljuje da će sprečiti dogadjaj.

"Ne može biti kompromisa sa pitanjima slobode, tako ni sa pitanjem da li je Beograd grad otvorenosti i različitosti, a oni koji spremaju nasilje moraju biti sprečeni, jer je zakon jasan. Ne može se niko povlačiti pred grupom nasilnika željnih pažnje i političkih poena, bez ikakvog razmišljanja šta njihovi potezi nose sa sobom", naveo je LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: