Maduro proteruje otpravnika poslova Ambasade SAD

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro proglasio je otpravnika poslova Ambasade SAD u Karakasu Toda Robinsona za personu non grata.

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

20:16

Maduro proteruje otpravnika poslova Ambasade SAD
Foto: Tanjug/AP

Maduro je naredio da Robinson i njegov zamenik Brajan Naranho budu proterani u roku od 48 sati zbog navodnog kovanja zavere protiv socijalističke vlade.

On je dodao da američke sankcije predstavljaju uvredu za "nacionalno dostojanstvo" i izazivaju patnju kod ljudi, preneo je Rojters.

Venecuelansko Ministarstvo spoljnih poslova sinoć je saopštilo da su nove američke mere kojima se vladi Venecuele ograničava mogućnost da prodaje imovinu i dug u SAD - "ilegalne mere".

"Sankcije su ludilo, varvarstvo i apsolutno kontradiktorne medjunarodnom pravu", izjavio je ministar spoljnih poslova Horhe Areaza.

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je u ponedeljak novu meru kojom se vladi Venecuele ograničavaju mogućnosti da prodaje imovinu posle izbora, koje Bela kuća ocenjuje kao "prevaru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: