Umro Mirko Alvirović

Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT preminuo je u 72. godini, posle duge i teške bolesti, javlja RTS.

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2018.

15:52

Umro Mirko Alvirović
screenshot/RTS

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru. Radio je kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima.

Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma, a poseban akcenat stavljao je na bezbednost saobraćaja. U toj oblasti je bio i sertifikovani predavač.

Studirao je književnost, a diplomirao je žurnalistiku. Pokrenuo je nekoliko časopisa, ali i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji NAVAK.

Počeo je kao instruktor vožnje, prešao u službu 987, a zatim osmislio nov način pružanja pomoći članovima Auto-moto saveza Jugoslavije.

Bio je i inicijator osnivanja Informativnog centra Auto-moto saveza Srbije. Njegovi novinarski počeci vezani su za Večernje novosti.

Na televiziji je radio oko 30 godina. Gledaoci su posebno prepoznali njegov trud i požrtvovanost tokom rada na emisiji SAT. Njegove patrole do popularnih letovališta postale su važan izvor informacija za sve turiste.

Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko dana da putuje do određene destinacije otkrivajući gledaocima sve što ih na putu očekuje.

Postao je jedan od najcenjenijih novinara iz oblasti automobilizma u regionu, a znanje i stručnost pokazao je izveštavajući sa najvećih svetskih salona četvorotočkaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: