"Marširala, marširala": "Nama kralj - njima kraj" VIDEO

Nosilac liste POKS na beogradskim izborima Predrag Marković izjavio je da je glasanje u Beogradu samo prvi korak u promeni oblika vladavine u Srbiji.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.02.2018.

15:14

Foto: Screenshot / Tanjug

Marković je to izjavio na završnoj predizbornoj konvenciji Pokreta obnove kraljevine Srbije u beogradskom Kulturnom centru ''Čukarica''

Prema Markovićevim rečima, POKS je za obnovu kraljevine jer "traži obnovu porodice".

"Ako danas jedina narodna dinastija koju imamo, dinastija Karađorđević, živi kao podstanar u svom domu – kakva je nada za Srbiju? Danas je u Srbiji rođen princ, a ubuduće će se sva naša deca rađati u Srbiji, kada bude kraljevina", rekao je Marković, a preneo Pokret obnove krajevine Srbije.

Kandidat POKS za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović naveo je da glavni grad treba da postane lokomotiva razvoja Srbije.

"POKS želi Beograd kojim će se ponositi cela Srbija, moderan i gospodski kakav je bio u vreme kraljevine. Na ovim izborima počinjemo borbu za prestonicu i sve građane koji žive u njoj, kako bi Beograd postao lokomotiva razvoja Srbije", kazao je Mihailović.

Predsednik POKS Žika Gojković izjavio je da će ta stranka preći cenzus na beogradskim izborima, kao i da istraživanja javnosti pokazuju da je više od 30 odsto građana za obnovu kraljevine.

''Ne nudimo ni demagogiju ni populizam ni laž. Nudimo sebe, svoje biografije i vaspitanje, rad. Na ovim izborima s jedne strane smo mi, s druge svi ostali. Zato imamo i slogan "Nama kralj - njima kraj", naveo je Gojković

Inače, na snimcima sa završne konvencije POKS-a mogu se čuti pesme "Marš na Drinu" i "Marširala kralja Petra garda".

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: