"Posle napada na Bastaća ugrožen izborni proces"

Beograd -- Zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković pozvao je međunarodne organizacije, a pre svega Savet Evrope, da prate kampanju pred beogradske izbore.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako je saopšteno, Stanković je najoštrije osudio napad na Bastaća i ukazao da je "zbog sve učestalijeg i otvorenijeg nasilja koje generiše režimska stranka ugrožena regularnost izbornog procesa".

"Šokiran sam bestijalnim napadom na Marka Bastaća. U svoje ime, kao kandidata za gradskog odbornika, i u ime Nove stranke najoštrije osuđujem ovaj divljački napad i pozivam sve međunarodne organizacije u čijem delovanju je sprovođenje vladavine prava i demokratije, a pre svega Savet Evrope, da ozbiljno i pažljivo prate predizbornu kampanju u narednih nedelju dana", rekao je on.

Apelovao je na međunarodne organizacije i da obezbede praćenje izbornog procesa u nedelju, 4. marta, a zahtevao je od policijskih i pravosudnih organa hitnu reakciju, jer kako je ocenio "krajnje je vreme da se probude iz zimskog sna i počnu da rade svoj posao".

Odbornička lista "Šta radite bre" saopštila je da je Marko Bastać fizički napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi i da je slučaj prijavljen policiji.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu