PSG: Vučićev režim tone u sve dublju diktaturu

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da vlast predsednika Aleksandra Vučića "svakog dana tone u sve dublju diktaturu".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

14:27

PSG: Vučićev režim tone u sve dublju diktaturu

"Teranje stranih novinara iz Srbije zbog izveštaja kojim se, kako je režim navikao, ne lažira stvarno stanje je kršenje i domaćih i međunarodnih zakona i konvencija, ali iznad svega, znak poodmakle diktature i mraka. Uskoro će svi koji ne misle kao Vučić i formalno biti proglašeni za 'pretnju javnom redu i nacionalnoj bezbednosti' kao što su MUP i BIA proglasile Bertinšana", ocenio je u saopštenju predsednik PSG Saša Janković, nakon informacije o mogućnosti proterivanja belgijskog novinara iz Srbije.

On je dodao da je Bertinšan belgijski državljanin, novinar, dopisnik brojnih stranih medija, oženjen srpskom državljankom i u Srbiji živi duže od decenije, što je dovoljno da mu se dozvoli trajni boravak.

"Umesto toga, zbog objektivnih i profesionalnih tekstova režim Aleksandra Vučića ga tera iz zemlje koja mu je postala dom", dodao je Janković.

U saoppštenju se dodaje da Srbija nije tako daleko od Turske, u kojoj novinari bivaju osuđeni na doživotnu kaznu zatvora pod istim obrazloženjem sa kojim se u Srbiji proteruju.

"Belgijskom novinaru preti proterivanje iz Srbije"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: