"Vučić je dobrodošao, ali prvo da se izvini za agresiju"

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali prvo treba da se izvini.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

16:36

Kako navodi, Vučić treba da se izvini zbog “velikosrpske agresije" na Hrvatsku.

"Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moj zadatak je danas da jačamo sistem sigurnosti, jačamo sistem vojske. Jasno je da treba da gledamo u budućnost. Ali izvinjenje je minimum", rekao je Krstičević, prenela je Hrvatska radio televizija.

Krstičević, međutim, nije odgovorio na pitanje da li se vlada slaže sa dolaskom Vučića u ovom trenutku ili je možda trebalo pričekati da se smanje aktuelne napetosti u odnosima dveju zemalja.

On je, kako se navodi, uputio novinare da to pitanje postave predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

Vučić će u poseti Hrvatskoj biti 12. i 13. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: