Osuđena grupa zbog šverca migranata iz Bugarske u Srbiju

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu prvostepeno je osudilo 12 osoba jer su krijumčarile migrante iz Bugarske u Srbiju i dalje ka nekoj od zemalja EU.

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

23:23

Osuđena grupa zbog šverca migranata iz Bugarske u Srbiju
Ilustracija: Thinkstock

Osuđeni su Jovica Tasić, Dragan Micov, Ivan Vasilev, Ljuben Borski, Asen Stojanov, Ivan Rangelov, Dalibor Mitić, Nebojša Atanasov, Nenad Pešić, Dejan Rašić, Goran Andrejić i Goran Nikolić jer su za 210 migranata omogućili nedozvoljeni prelaz državne granice iz Bugarske u Srbiju, njihov boravak i tranzit kroz Srbiju u neku od zemalja EU.

Sud je optuženom Ivanu Rangelovu izrekao meru bezbednosti zabrane vršenja poziva radnika MUP-a Srbije u trajanju od pet godina, a optuženima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja sedam automobila i deset mobilnih telefona.

Navodi se i da je optuženima oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela u iznosu od ukupno 10.000 evra.

Organizovanoj kriminalnoj grupi pripadalo je još sedam osoba koje su tokom 2015. godine sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopile sporazume o priznanju krivičnog dela a članovi grupe ukupno su osuđeni na 42 godine i sedam meseci zatvora, od čega njih četvoro na jednu godinu zatvora u kućnim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: