Šta označava kôd koji je Asanž objavio 1. januara?

Osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž je 1. januara objavio na Tviteru pesmu pevačice M.I.A. „Paper Planes“ ali i kôd, koji niko dosad nije mogao da protumači.

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

10:03

Šta označava kôd koji je Asanž objavio 1. januara?
Foto: Gettyimages

Taj kôd glasi: fb4e568623b5f8cf7e932e6ba7eddc0db9f42a712718f488bdc0bf880dd3.

Mnogi korisnici društvenih mreža su odmah zaključili da je Asanžov nalog na Tviteru najverovatnije hakovan, kao i da je to razlog zbog čega je njegov profil na toj društvenoj mreži za katolički Božić jednostavno nestao

Pojedini su, međutim, rešenje zagonetke tražili u rečima pesme, budući da pevačica u jednom trenutku govori da „ima više informacija od KGB-a“, što su protumačili kao najavu da će Asanž i njegov tim uskoro objaviti novu informaciju.

Bilo je i sasvim drugačijih teorija, od onih da je Asanž umro i da je kôd aktivirao određene publikacije na sajtu „Vikiliksa“, sve do ideje da je Asanž uputio signal putem ove pesme kako bi saopštio javnosti da je „nestao u akciji“.

U međuvremenu je televizija RT saopštila da je pokušala da stupi u kontakt sa Asanžom u Ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se on trenutno nalazi, međutim nikakvog odgovora nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: