SAD nikad bliže nuklearnom ratu

SAD nikad nisu bile bluže ratu sa Severnom Korejom, ocenio je danas bivši načelnik Generalštaba američke vojske Majk Mulen.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

22:03

SAD nikad bliže nuklearnom ratu
Getty images

On je dodao da je predsednik Donald Tramp stvorio "neverovatno opasnu" atmosferu.

Trampova administracija je "neverovatno nestabilna i mnogo nepredvidljiva", rekao je Mulen, bivši admiral koji je bio načelnik Generalštaba vojske SAD za vreme republikanca Džordža Buša mlađeg i demokrate Baraka Obame.

"Predsednik je jasno izabrao destabilizaciju i stvorio je veliku neizvesnost", dodao je Mulen.

Prema njegovim rečima, vlada izuzetno opasna atmosfera i takva neizvesnosti koja bi mogla da se završi sukobom sa Severnom Korejom.

"Nikada nismo bilo tako blizu nuklearnom ratu sa Severnom Korejom. Sada ne vidim kako ćemo moći to da rešimo diplomatskim putem", dodao je Mulen.

Šef američke diplomatije Reks Tilerson izjavio je nedavno da ostaje pritisak na Severnu Koreju kako bi odustala od nuklearnog programa. Savet bezbednosti UN 22. decembra je pooštrio sankcije Severnoj Koreji jednoglasnim usvajanjem nove rezolucije o isporuci nafte i angažovanja severnokorejskih radnika u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: