"Nestao" Džulijan Asanž

Nalog osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža na Tviteru nestao je u nedelju uveče, a korisnici društvenih medija su zbunjeni i pitaju se šta se desilo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.12.2017.

10:23

Getty images

Nekoliko korisnika smatra da je Asanž izbrisao svoj nalog, ali neki su misle da ga je kompanija Tviter suspendovala, prenosi IB tajms.

Nalog @JulianAssange ne postoji, razlog je za sada nepoznat, a izvor blizak Vikiliksu rekao je da nije upoznat sa planovima Asanža da deaktivira svoj nalog.

Kako se navodi, šanse da je Tviter suspendovao Asanžov nalog su male, jer on ne spada u kategoriju pojedinaca čije će naloge deaktivirati sajt socijalnih medija.

Kompanija Tviter je 18. decembra postavila nova pravila u vezi sa suspenzijom naloga, prema kojima će ukloniti bilo koju osobu koja je povezana sa grupama mržnje na bilo koji način.

Istovremeno, korisnici društvenih mreža izrazili su zabrinutost za bezbednost Asanža, jer je njegov nalog nestao samo nekoliko dana nakon navodne pljačke u kancelariji madridskog odeljenja "Vikiliksa" Baltasara Garsona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: