Rjabkov: Svet da se usprotivi politici sankcija SAD

Svetska zajednica bi trebalo da se usprotivi pritisku koji Vašington, kroz sankcije, koristi u svojoj spoljnoj politici.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

21:59

Rjabkov: Svet da se usprotivi politici sankcija SAD
Foto: Gettyimages

To je poručio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Politika sankcija pokazuje preterivanje Vašingtona u njegovoj dominantnoj poziciji i to je nešto čemu se treba usprotiviti, naročito na kolektivan način", reka je Rjabkov.

On je pozvao na pružanje otpora takvoj politici, jer "ona ima uticaj na naše interese i, pre svega, na interese većine članova medjunarodne zajednice", preneo je TAS S.

Komentarišući nove sankcije SAD protiv Rusije, Rjabkov je rekao da se Rusija ne plaši sankcija, prenosi TAS S.

"Naučili smo da živimo pod sankcijama. Ipak, neko može da ima utisak da su SAD, koje bi trebalo da budu veoma raznolike, sofisticirane i intelektualne u upotrebi različitih instrumenata u spoljnoj politici, zatočenici manije sankcija", rekao je Rjabkov.

On je dodao da će Rusija nastaviti da se zalaže za ukidanje američkih sankcija Kubi i da podržava zemlje i organizacije koje se nalaze na listi sankcija američke administracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: