Vučić: Đilas pametniji, Šapić za njega tukao ljude

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se SNS boriti na beogradskim izborima i da borba neće biti jednostavna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

10:12

Vučić: Đilas pametniji, Šapić za njega tukao ljude
Tanjug, arhiva

Komentarišući pisanje dnevnika "Blic" da je u rukama predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića ključ za beogradske izbore, Vučić je rekao da ako je tako, onda vlast imaju Šapić i bivši gadonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Vučić je dodao da između Đilasa i Šapića nema razlike iako o Đilasu veoma loše misli "zbog tragičnih dugova koje je ostavio u Beogradu, tragične medijske vladavine, a Beograd je bio prljav bez građevina, ikakvog rada i napretka".

Prema Vučićevim rečima, Đilas je svakako mnogo uspešniji, ozbiljniji i obrazovaniji od Šapića koji je bio njegov pomagač. "Šapić je za račun Đilasa tukao ljude. Sećam se toga u Ralji", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka Vladine komisije za pripremu programa izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih snaga.

On je rekao da su Pokret slobodnih građana i Narodna stranka odustali od lokalnih izbora u pet opština u Srbiji zakazanih za 24. decembar jer u tim opštinama nemaju nikoga.

"Zamislite koliko je njih u Mionici, Kostolcu, Negotinu, Pećincima, Preševu za Sašu Jankovića i Dragana Đilasa. Oni tamo nemaju nikog živoga da nađu. Zamislite tamo nasilna kampanja, a nije nasilna u Beogradu. Nasilna je i u Beogradu, ali eto izdržaćemo, ali u Mionici, Kostolcu, Negotinu, Pećincima, Preševu nećemo", kazao je Vučić.

Napominjući da na konferencijama za novinare, kakva je današnja, ne želi da dugo govori o stranačkim pitanjima, Vučić je pročitao rezultate jučerašnjih izbora za savete mesnih zajednica u Kruševcu, prema kojima je SNS osvojila 509 od 517 mesta u savetima 54 mesne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: