Burno u Skupštini: Prekid "jer nema uslova", pa ipak ima

Predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula je sednicu Skupštine “jer nema uslova za dalji rad”, ali je potom izjavila da će sednica ipak biti nastavljena.

Izvor: B92, Beta

Petak, 08.12.2017.

18:12

Burno u Skupštini: Prekid
Foto: Tanjug

"Nema uslova za rad, razgovaraćemo kako da nastavimo sednicu, u koliko sati, kog dana, videćemo", rekla je Gojkovićeva.

Međutim, Gojkovićeva je ubrzo izjavila da će sednica parlamenta koju je prekinula ipak biti nastavljena, što se i dogodilo.

"Razgovarali smo svi sad i prevladao je interes građana i države da nastavimo ovu sednicu, da raspravljamo o najvažnijem zakonu budžetu za 2018. godinu", rekla je Gojkovićeva novinarima u Skupštini Srbije dok je iza nje stajao veliki broj poslanika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Lider pokreta DJB Saša Radulović izjavio je da je prekidanje sednice Skupštine o budžetu predstava u kojoj vlast pokušava sebe da prikaže kao žrtvu.

"Svo nasilje koje postoji u skupštini direktno potiče od toga što predsednica skupštine Maja Gojković i potpredsednici dozvoljavaju poslanicima većine da vređaju opoziciju na najprizemnije načine. Poslanici opozicije nekada reaguju pogrešno, ali moramo razlikovati uzrok i posledicu. Uzrok je uvek verbalno nasilje koje dozvoljavaju Gojković i potpredsednici", rekao je Radulović.

Poslaniku Demokratske stranke Balši Božoviću prethodno su izrečene dve opomene u roku od nekoliko minuta.

Prvu opomenu Božoviću je izrekao potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević kada je tražio repliku na izlaganje ministra finansija Dušana Vujovića.

Milićević je potom odredio pauzu od dva minuta, kada je predsedavanje preuzela predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je čim je počela sednicu Božoviću izrekla drugu opomenu, jer je, kako je rekla, Milićeviću rekao "hoćeš da ti zavalim šamarčinu".

"Izričem kaznu Božoviću jer je potpredsedniku (skupštine) rekao 'nemoj da ti zavalim šamarčinu'. Ovo nisu argumenti, ovo je nasilje u parlamentu. Prestanite da vršite teror nad poslanicima koji žele da rade", rekla je Gojkovićeva.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović potom je negirao da je pretio šamarom potpredsedniku Skupštine Srbije Đorđu Milićeviću.

Kako kaže, to nije prvi put da predsednica parlamenta Maja Gojković izmišlja napade.

Osim toga, izlaganje poslanika DJB Dušana Pavlovića, koji je kritikovao politiku subvencije, izazvalo je seriju regovanja poslanika i polemiku o stranačkom zapošljavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: