Rijaliti skupština: Nekada voda i cipela, sada kamen i miš

Poslanici opozicije ometaju rad parlamenta kad god mogu, a današnjem incidentu sa mišem iz laptopa prethodili su razni slučajevi.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 21.11.2017.

19:57

Rijaliti skupština: Nekada voda i cipela, sada kamen i miš
Foto: RTS / Screenshot Foto: RTS / Screenshot

Predsednica parlamenta Maja Gojkovic žustro im se suprotstavlja tako da često imamo rasprave u skupštinskoj sali koje nemaju veze sa dnevnim redom a koje su često na ivici incidenta.

Do sada u skupštinskim incidentima definitivno prednjače poslanici pokreta Dveri, a prepirke sa njima predsednica skupštiune uglavnom rešava tako što proglašava pauze, nekada i celodnevne.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nedavno je proglasila jednominutnu pauzu kako bi se iz sale izneo kamen, koji je lider Dveri Boško Obradović uneo u salu.

Obradović je, na početku izlaganja o Kosovu i Metohiji, pokazao veliki kamen, za koji kaže da ga je doneo sa KiM, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića "Otadžbina": "I ovaj kamen zemlje Srbije, Što preteć suncu dere kroz oblak, Sumornog čela mračnim borama, O vekovečnosti priča dalekoj..." Tada ga je prekinula Gojkovićeva i rekla da "poslanik ne sme da unese kamen u salu" i zamolila obezbeđenje da "pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale".

Obradović je potom rekao da to nije "neko kamenje", već kamen iz pesme Đure Jakšića, kamen sa Kosova i Metohije, i upitao kome smeta takav kamen.

Gojkovićeva je uzvratila sa: "Dokažite da ste doneli sa Kosova i Metohije."

"Pa da, bio sam na Kosovu i Metohiji i doneo sam kamen", rekao je Obradović.

Predsednica parlamenta očigledno nije poverovala u poreklo kamenice, pa je rekla da ne razume kako je uopšte kamen unet u zgradu Parlamenta i dodala da je zabranjeno unošenje oružja, "takvih predmeta" i kamenja.

"Ne znam kako je to uneto, ali to nije pitanje za vas. Vaše je da probate", rekla je ona.

Marijan Rističević sumnja da je kamen iz pokrajine, te kaže da mu više liči na kamen za kupus i hladno oružje za borbu protiv političkih protivnika.

Srećom kamen u skupštinskoj sali nije reagovao kao danas kompjuterski miš, ali predsednica parlamenta pre desetak dana požalila se kolegama i javnosti da su se poslanici Dveri fizički obračunali sa njom.

"Imam modrice ovde od poslanika iz poslaničkog kluba Dveri. Tražila sam pomoć i imam lekarska dokumenta. I danas sam morala ponovo da se javim jer imam bolove", kazala je nedavno Gojkovićeva.

Poslanici Dveri od Maje Gojković zahtevali su na svoj način da predsednica parlamenta poštuje poslovnik.

Opširnije u video-prilogu:
Ovo nisu prvi skupštinski incidenti, iz ranijih saziva pamtimo iznošenje lidera radikala Vojislava Šešelja, polivanje vodom predsednice Skupštine Nataše Mićić, a letela je i cipela Gordane Pop Lazić ka Gordani Čomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: