NUNS: I nadzor je pritisak, nastavak etiketiranja N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije navodi da novinari nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada, kao i da je i “nadzor nad izveštavanjem” takođe pritisak.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

18:20

NUNS: I nadzor je pritisak, nastavak etiketiranja N1

"Jedan od važnih vidova pritiska odnosi se i na zabranu novinarima da izveštavaju sa određenih mesta, praksa da neki novinari/mediji nisu ni pozvani na određene događaje od javnog interesa, čime im je uskraćeno pravo da obavljaju svoj posao, a evo sada imamo patentiran i svojevrsni 'nadzor izveštavanja', što predstavlja određeni pritisak na novinare", upozorio je NUNS.

NUNS je to naveo povodom slučaja ekipe N1 koju je na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru snimala anketu s građanima, pratila i telefonom snimala žena koja je rekla da je službenica Opštine Voždovac.

To udruženje je ocenilo da je današnji slučaj "logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja" TV N1 kao "američke televizije" i apeluje da se to nje čini.

NUNS je pozvalo Službu za informisanje Skupštine Opštine Voždovac, predsednika te opštine - koji je bio svedok tog snimanja, ali i SNS - čiji su kadrovi u toj opštini, da javno objasne taj današnji čin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: