"Nije vandalizam, dete slučajno polomilo Gagine naočare"

Iako se činilo da je u pitanju vandalizam, statua Dragana Nikolića u centralnom vrnjačkom parku ipak se nije našla na meti vandala, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

12:39

mc.rs

Kako se navodi, u pitanju je samo splet nesrećnih okolnosti.

Po rečima Nikole Džamića, jednog od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u Vrnjačkoj Banji, ispred Termomineralnog kupatila, nedaleko od izvora „Topla voda", ustanovljeno je da je deo Gaginih naočara - slučajno polomljen.

“Jedan gost Vrnjačke Banje se igrao sa svojim detetom i kada je mališana podigao da bolje pogleda statuu, dete je nehotice povuklo okvir i polomilo deo naočara. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe saniraju oštećenja. Veoma je važno naglasiti da se ipak ne radi o vandalizmu jer Vrnjčani izuzetno poštuju Gagu”, kaže Džamić.

Statua Dragana Nikolića u vrnjačkom parku, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, svečano je otkrivena minulog četvrtka, a podignuta je na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice ”Merkur“, čiji je popularni glumac bio promoter i zaštitno lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: