Tači na Fejsbuku: Razgovarao sam s Mogerinijevom o Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači je tokom Konferencije o bezbednosti u Minhenu razgovarao s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

23:20

Tači na Fejsbuku: Razgovarao sam s Mogerinijevom o Kosovu
Foto: Gettyimages

Oni su razgovarali o stanju na Kosovu i na Zapadnom Balkanu.

"Složili smo se da je Kosovo ostvarilo velike korake u politici, privredi i vladavini zakona, dok je u regionu promotor mira i dijaloga", napisao je Tači na Fejsbuku.

Brisel očekuje da Kosovo ostvari poslednji kriterijum - demarkaciju granične linije s Crnom Gorom, kako bi građani Kosova mogli da putuju u EU bez viza, napisao je kosovski predsednik.

Tači na poziv ambasadora Volfganga Išingera učestvuje na Konferenciji o bezbednosti, u Minhenu, (MSC), na kojoj je 500 svetskih zvaničnika.

Njegov kabinet je saopštio da se očekuje se da će tamo Tači s predstavnicima raznih država i ; drugim istaknutim ličnostima razgovarati o evroatlantskoj agendi Kosova.

Od njenog osnivanja 1963. godine pod imenom "Internationale Wehrkunde-Begegnung", Konferencija o bezbednosti u Minhenu je nezavisan forum posvećen promovisanju mirnog rešavanja konflikata, međunarodne saradnje i dijaloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: