Ilić "ljut" na Vučića, Filipovski napustila NS

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić je najavio raskid saradnje sa SNS, istovremeno poslanica Dubravka Filipovski objavljuje da podnosi neopozivu ostavku u stranci.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ilić je za "Blic" i "Večernje novosti" rekao da mu je koalicioni partner i vladajuća partija obećala funkciju u "Koridorima", ali da do toga nije došlo.

"Vučić mi je obećao da ću voditi Koridore Srbije i dogovorili smo se da zbog toga ne budem poslanik. Od tada stalno izbegavaju da me puste da uđem u Koridore", rekao je Ilić za "Novosti".

Istovremeno stigla je informacija o Dubravki Filipovski. Praktično jedino prepoznatljivo lice stranke, uz lidera Ilića, dugogodišnja poslanica je kao razlog ostavke navela "neslaganje sa politikom predsednika NS Velimira Ilića".

"U Novoj Srbiji, čiji sam bila dugogodišnji član i funkcioner, ne vidim mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje sam se borila prethodnih godina", navela je Filipovski.

Dubravka Filipovski je od 2004. bila portparolka stranke, a godinu kasnije je postala potpredsednica. Nakon izbora 2012. je izabrana za narodnu poslanicu u Narodnoj skupštini, a mandat joj je potvrđen i posle izbora 2014. i 2016. godine.

Nova Srbija je koalicioni partner vladajuće Srpske napredne stranke, a lider NS Velimir Ilić je nakon prošlogodišnjih izbora izgubio ministarsko mesto.

Ostavka Dubravke Filipovski stiže istog dana kada je bivši ministar za "Novosti" rekao da je SNS prekršila dogovor koji su imali i da će videti da li će njegova stranka ubuduće biti u opoziciji.

Pročitajte još: Zašto se uvredio Velimir Ilić?

Politika

strana 1 od 224 idi na stranu