Potpisan memorandum o razumevanju Beograda i Teherana

Memorandum o razumevanju Beograda i Teherana, čiji je cilj jačanje veza u kulturi i poslovnih kontakata potpisali su gradonačelnici dva grada.

Izvor: B92

Subota, 10.09.2016.

16:35

Potpisan memorandum o razumevanju Beograda i Teherana
Foto: Tanjug

Beograd i Teheran će, kako se navodi u dokumentu koji su potpisali Siniša Mali i Mohamad Beker Galibaf, podržavati saradnju institucija kulture, nauke i prosvete, kako bi kroz te oblasti, kao i kroz sport učvrstili veze gradjana dva grada i države.

Razmenjivaće se iskustva i stručnjaci u oblasti komunalne infrastrukture, saobraćaja, izgradnje i održavanja sistema metroa, održivog razvoja, zaštite životne sredine i socijalne zaštite, saopštila je Služba za informisanje grada Beograd.

Memorandumom je predvidjeno da Beograd i Teheran razmenjuju iskustva i u oblasti komunikacija i elektronskog upravljanja gradskim sistemima i da razvijaju ekonomsku saradnju i turizam, navodi se u saopštenju.

Posle potpisivanja, gradonačelnik Beograda je istakao da je Memorandum o razumevanju osnova za buduće projekte dva grada."Dogovorili smo se da već od sledeće godine organizujemo manifestaciju Dani Beograda u Teheranu i Dani Teherana u Beogradu kako bismo kroz razmenu u oblastima kulture, sporta, obrazovanja uspeli da približimo naša dva naroda", rekao je Mali.

Po njegovim rečima, to će dati i mogućnost zajedničkog razvoja privrede, posebno trgovine, i potencijalnih investicija.

Mali je dodao da je zbog toga važno da se uspostavi avionska linija Beograd-Teheran dodavši da je to bila jedna od tema razgovora.

"Ako u tome uspemo, bićemo mnogo bliži ovom delu sveta i otvorićemo potencijal ne samo za investicije nego i za turiste koje očekujemo u još većem broju u Beogradu", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali upravljao je danas, prilikom obilaska metroa u Teheranu, kompozicijom podzemne železnice, vozeći kroz nekoliko stanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: