U utorak 22 stepena - u četvrtak sneg

Temperatura će tokom naredne nedelje biti znatno iznad prosečnih vrednosti, naročito u utorak kada će biti i do 22 stepena, navodi RHMZ.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

09:56

U utorak 22 stepena - u četvrtak sneg
Foto: Thinkstock

Međutim, onda već će u četvrtak biti osetno hladnije, ponegde i sa snegom.

U Srbiji će jutro biti ponegde maglovito, a tokom dana na severu zemlje oblačno s mestimično slabom kišom.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, više padavina očekuje se na krajnjem severu Vojvodine, a u ostalim krajevima suvo vreme uz postepeno naoblacenje.

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, a na severu zemlje posle podne će duvati severni vetar.

Najniža temperatura biće od minus dva do osam stepeni Celzijusa, a najviša od devet na severu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije.

U ponedeljak ujutru i pre podne biće oblačno s kišom, a posle podne se očekuje razvedravanje.

U utorak će biti sunčano i toplo, a u sredu na severu zemlje doći će do naoblačenja s kišom, dok će na jugu biti pretežno sunčano vreme.

Temperatura će biti iznad i znatno iznad prosečnih vrednosti, naročito u utorak kada će najviša dnevna vrednost biti do 22 stepena.

U četvrtak će biti oblačno s kišom i osetno hladnije, na planinama s snegom, a poslepodne kratkotrajni sneg padaće ponegde i u nižim predelima brdsko-planinskog dela Srbije.

U petak će doći do razvedravanja i biće malo toplije vreme, a u subotu i nedelju pretežno sunčano i toplo vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: