Saopštenje ID: Ovo je početak oluje

Pariz -- Islamska država preuzela je odgovornost za napade u Parizu i poslala poruku Evropi i svetu da je u pitanju samo "početak oluje za one koji ne izvlače pouke".

Izvor: B92
Podeli

ID je objavila saopštenje na arapskom i francuskom jeziku u kome navodi da je "Francuska glavna meta, sve dok sprovodi sadašnju politiku".

U saopštenju se predsednik Francuske Fransoa Oland naziva "imbecilom", a stotine ljudi ubijenih u Bataklanu "idolopoklonici koji su bili zajedno na proslavi perverznosti, baš kao i mete iz 10, 11 i 18. arondismana".

"Francuska i svi oni koji idu njenim putem moraju da znaju da ostaju glavne mete Islamske države... Oni koji su se usudili da uvrede našeg proroka, koji su se hvalili borbom protiv Islama u Francuskoj i napadima na muslimane u Kalifatu svojim letelicama, koji im nisu pomagali ni na koji način u smrdljivim ulicama Pariza. Ovaj napad je samo početak oluje i upozorenje za one koji ne izvlače pouke", navodi se u saopštenu.

"Gardijan" ističe da napada nije bilo u 18. arondismanu, iako se to u saopštenju spominje, ali da nema reference na napad na stadionu "Francuska".

Islamska država je ranije objavila i video snimaku u kome poručuje Francuzima da "neće na miru moći da idu ni na pijacu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 571 idi na stranu