"Tesla": Sprečen šverc sata od 1,8 miliona dinara

Beograd -- Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili su pokušaj da se u Srbiju unese neprijavljen ženski sat ''Šopar'' vredan više od 1,8 miliona dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli

Luksuzni ručni sat u tašni je nosila srpska državljanka (32) koja je u Beograd stigla sa Sardinije preko Beča, a nakon što je preuzela prtljag, uputila se u ''zeleni kontrolni prolaz'' namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Carinici su je zaustavili kako bi prekontrolisali prtljag i u torbici koju je nosila otkrili neraspakovan ženski ručni sat ''Šopar - happy sport'' u originalnoj kutiji.

Na pitanje zašto skupocen predmet nije prijavila, ona je rekla da radi kao stjuardesa na jahti te da je sat dobila kao poklon od poslodavca i nije znala da treba da ga prijavi.

Iz Uprave carine upozoravaju da ovo nije usamljen slučaj na beogradskom aerodromu, gde je od početka godine zabeleženo nekoliko neprijavljivanja skupocenih satova.

Zbog toga podsećaju putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, a da se predmeti veće vrednosti moraju prijaviti.

strana 1 od 142 idi na stranu