Zaplenjena tona kokaina, uhapšeni Srbi

Pariz -- Kod Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno je 1,15 tona kokaina, koji je kriminalna grupa iz Srbije nameravala da švercuje između Kariba i Evrope.

Izvor: Beta
Podeli

Uhapšena su četiri srpska državljana, naveli su francuski zvaničnici.

Portugalska policija je zaplenila kokain na jednom jedrenjaku u noći između 27. i 28. maja, a to je rezultat "zajedničke istrage" Francuske i Velike Britanije, navedeno je u saopštenju iz francuske vlade.

"To je najveća zaplena kokaina do sada u regionu Azorskih ostrva" (udaljenih oko 1.500 kilometara od portugalske obale), navele su portugalske vlasti, dodajući da su uhapšena četiri srpska državljana i jedan Nemac, koji su stari između 29 i 54 godine.

Vrednost zaplenjene droge procenjena je na više od 70 miliona evra.

Kod obala Škotske je 23. aprila na jednom tegljaču zaplenjeno više od tri tone kokiana, što je takođe rezultat zajedničke istrage Francuske i Velike Britanije.

Podsetimo, pre desetak dana u zajedničkoj akciji srpske, španske i hrvatske policije zaplenjena je 1,1 tona kokaina na jahti 'Amsterdamer', u španskim teritorijalnim vodama i tom prilikom uhapšeni su jedan srpski državljanin i dva državljanina Hrvatske.

strana 1 od 540 idi na stranu