DS: Čačić je izazvao incident

DS je negirala je da je zamenik predsednika opštine Beočin Milan Čačić iz SNS napadnut, navodeći da je on izazvao incident ispred hotela na Andrevlju.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

18:14

Default images

Čačić, kako tvrde demokrate, najverovatnije je u nameri da se fizički obračunava sa odbornicima koji su bili u tom hotelu, prošle noći izazvao incident, pri čemu je mirno udaljen.

O sinoćnjem incidentu je, kako navode, obaveštena policija, koja je dva puta izlazila na lice mesta i koja može potvrditi da nikakavog fizičkog napada nije bilo, o čemu svedoče i snimci kamere.

Ranije danas, Čačić je rekao da ga je ispred hotela pesnicom udario brat funkcionera DS Gorana Ješića, Vladimir Ješić, kome je u tom napadu pomogao momak odeven u crno, jedan od članova privatnog obezbeđenja tog objekta kojim upravlja pokrajinska vlada.

Demokrate navode da SNS već tri godine vlada tako što okupira teritorije sopstvene zemlje i ukida građanska prava, a da armija parapolicijskih snaga otima, ucenjuje, kidnapuje i tuče zarad otimanja vlasti u opštinama.

"Isti ljudi, istim automobilima, istim metodama sa nalogom iz istog političkog centra već tri godine drže celu Srbiju u strahu i jednu po jednu okupiraju opštine u Srbiji", saopštile su demokrate.

Demokrate dodaju da ministarka Kori Udovički mora hitno da se izjasni o stanju u lokalnim samoupravama i "kaznenim odredima koji prekrajaju volju građana".

"DS će zato sakupiti i ponovo dostaviti dokaze nadležnim organima i međunarodnim institucijama o svim ljudima koji su širom Srbije ucenama, pritiscima i nasiljem menjali volju građana izraženu na lokalnim izborima", navode demokrate.

DS dodaje da javnost već dva meseca, od kad su "kazneni odredi SNS" stigli u tu vojvođansku opštinu upoznata sa pokušajima preotimanja vlasti, gde DS ima 18 osvojenih mandata, a SNS pet.

Prethodnih dana DS je optužila SNS da je ucenama i pretnjama primorala pet odbornika demokrata i jednog socijalistu u Inđiji da potpišu inicijativu za smenu opštinske vlasti.

Napad na Vladimira Ješića je laž koja je podmetnuta građanima kako bi se stvorila panika u Inđiji, navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: