Rama:Ujediniće se Albanija i Kosovo

Priština -- Premijer Albanije upozorio je da će se njegova država i Kosovo ujediniti na klasičan način ukoliko EU ne bude otvorila puteve za integraciju Kosova.

Izvor: Beta
Podeli

U zajedničkom intervjuu sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem za prištinsku televiziju Klan Kosova, Rama je rekao da ujedinjenje Kosova i Albanije ima dve alternative i da sve zavisi od EU.

"Prvo je ujedinjenje u Evropskoj uniji, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će dve zemlje biti prinuđene da se ujedine na klasičan način", rekao je albanski premijer.

Rama je rekao da se "dve zemlje zauzimaju za ujedinjenje kroz članstvo u Evropskoj uniji".

Tači je rekao da Ramine reči nisu pretnja Evropskoj uniji, već da je reč o realnosti koja se može ostvariti u budućnosti i koja može biti rezultat izolacije Kosova iz EU.

Rama je ponovio da je sramota za EU to što se ne završava proces liberalizacije viza za građane Kosova koji jedini nemaju te olakšice u regionu.

Tači je kazao da je Kosovo već ostvarilo sve obaveze koje ima za liberalizaciju viza.

Reagujući na izjavu albanskog premijera, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Kosovo i Albanija nikada neće ujediniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 90 idi na stranu