Nikolić: Paljenje zastave za osudu

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović da je čin spaljivanja zastave Hrvatske za svaku osudu.

Izvor: Beta
Podeli

Osim toga, Nikolić je naveo i da će protiv počinioca biti preduzete sve mere predviđene zakonom.

"Državni vrh Srbije se gnuša svakog omalovažovanja simbola bilo koje države i naroda. Verujem da ćete razumeti da iza ovakvih incidentnih pojava ne stoji ozbiljna politika bilo koga, a kamoli rukovodilaca Srbije", navodi se u poruci koju je u Nikolićevo ime poslao njegov savetnik Ivan Mrkić.

U poruci se dodaje da su se i u Hrvatskoj događali brojni incidenti i ozbiljna kršenja prava, ali da ih, zarad očuvanja dobrosusedskih odnosa, rukovodstvo Srbije nije stavljalo i neće stavljati u "prvi plan naše političke pažnje".

Savetnik predsednice Hrvatske Darijo Mihelin na upućenu poruku odgovorio je da predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović srdačno zahvaljuje i raduje se saradnji, piše u saopštenju iz kabineta Nikolića.

Lider SRS Vojislav Šešelj je juče ispred Palate pravde, gde je nastavljeno suđenje zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću, zapalio zastavu Hrvatske.

strana 1 od 182 idi na stranu