TUR: Kontrola novina pre prodaje

Turska policija je jutros proveravala sadržaj lista "Džumhurijet", pošto je taj dnevnik najavio da će objaviti karikature pariskog nedeljnika "Šarli ebdo".

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2015.

10:28

Default images
Foto: Beta/AP

Policija je kamione za distribuciju visokotiražnog dnevnog lista umerene levice "Džumhurijet" zaustavila po izlasku iz štamparije, ali je dozvolila distribuciju novina pošto list nije objavio naslovnu karikaturu pariskog lista na kojoj prorok Muhamed, ispod natpisa "Sve je oprošteno", sa suzom u oku, drži tablu "Ja sam Šarli".

Policija je kamione zaustavila po izlasku iz štamparije, ali je dozvolila distribuciju novina pošto Džumhurijet nije objavio naslovnu karikaturu pariskog lista na kojoj prorok Muhamed, ispod natpisa "Sve je oprošteno", sa suzom u oku, drži tablu "Ja sam Šarli".

Džumhurijet je u današnjem izdanju, u znak solidarnosti sa žrtvama terorističkih napada u Parizu, objavio karikature i tekstove na četiri strane, ali bez verski problematičnih crteža.

Policija je ispred redakcije tog lista i štamparije pojačala obezbeđenje iz predostrožnosti.

Turska državna agencija Anadolija javila je da je nekoliko studenata protestovalo ispred redakcije Džumhurijeta u Ankari zbog objavljivanja karikatura pariskog lista.

Satirični nedeljnik Šarli Ebdo je danas objavio prvi broj posle terorističkog napada na njegovu redakciju u kojem je ubijeno 10 novinara i dva policajca.

Novi broj je objavljen u milionskom tiražu i na više jezika, a listovi širom sveta su u znak solidarnosti objavili crtež s naslovne strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: