Napadnut granični prelaz RUS-UKR

Grupa naoružanih muškaraca u crnim uniformama pokušala da zauzme granični prelaz Rusija- Ukrajina, saopštio je šef ruske carinske službe Andrej Beljaninov.

Izvor: B92

Petak, 09.05.2014.

11:09

Default images

Beljaninov je rekao da se incident dogodio na prelazu Izvarino u ukrajinskom istočnom regionu Lugansk, gde je naoružana grupa u crnim uniformama i s "Georgijevskim lentama", zapalila kancelariju carinske službe, a zatim pobegla, prenele su RIA novosti.

Nepoznati naoružani napadači ubili su bračni par iz regiona Luganska i teško ranili njihovu ćerku, u blizini kontrolnog punkta na granici između Rusije i Ukrajine, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. Policija je pronašla dva automobila marke "tojota" na autoputu blizu sela Novoborovici 10 do 15 kilometara od graničnog prelaza Dolžanski.

Telo jednog stanovnika grada Antracit, rođenog 1976, pronađeno je pored crnog automobila, a telo njegove supruge, rođene 1972, pronađeno je u drugom, crvenom automobilu, rekla je policija. Prilikom inspekcije automobila pronađen je veliki broj rupa od metaka. "Njihova ćerka, rođena 2004, prebačena je u bolnicu sa povredom mozga", navedeno je u izveštaju.

U međuvremenu, požar koji je tokom noći izbio u kijevskoj TV stanici, uništio kablove i prekinuo emitovanje, izazvao je sumnje među ukrajinskim zvaničnicima, od kojih je jedan, na svojoj stranici na Fejsbuku, napisao da misli da je reč o ruskoj sabotaži.

Dok šef regionalne administracije Volodimir Bondarenko smatra da je požar izazvao kratak spoj i da nije reč o sabotaži, zamenica sekretara ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu Viktorija Sjumar, misli drugačije.

Ona smatra da je "samo profesionalac mogao da zna gde se kablovi nalaze", kao i da je ovo "klasičan primer sabotaže", preneo je AFP.

Požar je ubrzo stavljen pod kontrolu, a TV stanica je nastavila s radom uz pomoć agregata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: