"Ukrajina pilotima ne da iz aviona"

Zvanični Kremlj je danas optužio ukrajinske zvaničnike da brane pilotima ruskih komercijalnih aviona da na aerodromima u Ukrajini napuštaju avione.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

08:57

Default images

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi da ukrajinski carinici brane kabinskom osoblju "Aeroflota", ruske državne aviokompanije, da napustaju avion, prenela je agencija AP.

Ministarstvo ističe kako ta odluka vlasti u Kijevu predstavlja kršenje međunarodnih zakona i "pretnju po bezbednost civilne avijacije", zato što je osoblju onemogućeno da se odmore između letova.

Ministarstvo je navelo i da je ambasadi Ukrajine u Moskvi dvaput poslalo protestnu notu o ovom slučaju.

Tenzije između Moskve i Kijeva su se intenzivirale kad su proruske snage počele da preuzimaju kontrolu nad Krimom, a ostale su visoke i nakon održavanja referenduma 16. marta, na kojem su građani tog poluostrva odlučili da se priključe Rusiji, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: