OEBS: Na KiM do 18h 28.000 birača

Kosovska Mitrovica -- Do 18h na Kosovu je glasalo 28.416 glasača i nisu zabeleženi nikakvi incidenti, izjavio je večeras Portparol OEBS-a Nikola Gaon.

Izvor: Tanjug
Podeli

Gaon je u izjavi Tanjugu rekao da je od ovog broja 11.552 birača glasalo na severu Kosova. Pravo glasa na parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji ima 107.958 birača koji svoju građansku dužnost mogu da ostvare na ukupno deset birackih centara i petnaest ogranaka.

Portparol OEBS-a Nikola izjavio je da je do 14 časova na Kosovu glasalo 15.094 birača, od kojih 5.960 na severu Kosova.

"Do 14 časova nije bilo nikakvih incidenata tokom izbornog procesa na Kosovu", rekao je Gaon Tanjugu.

Gaon je dodao da do sada izborni proces protiče bez problema.

"Cela naša operacija na terenu se odvija bez ometanja. U 7 sati je otvoreno 10 centara i 15 ogranaka za prikupljanje glasova. Mi na terenu imamo skoro 400 članova našeg osoblja. Prema podacima koje smo dobili u 14h sa terena, odziv je došao do brojke 15.094, centri će ostati otvoreni do 20 časova, mi ćemo tada spakovati sav taj materijal i prebaciti ga u Vranje i Rašku na dalje procesuiranje", precizirao je Gaon.

On je rekao da OEBS koristi materijale koje je primio od RIK-a, što uključuje i biračke spiskove, navodeći da je upoznat sa tim da je bilo određenih žalbi na biračke spiskove i da je to ono što OEBS ima i na čemu radi.

Gaon je ponovio da su modaliteti sprovođenja današnje operacije razvijeni u konsultacijama sa svim relevantnim akterima, uključujući i vlade u Beogradu i Prišitni.

Portparol OEBS-a je dodao da će iz ove misije prikupiti informacije sa terena o izlaznosti birača u 18 časova i potom ponovo u 20 časova, kada se budu zatvarali centri i ogranci.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji ima 107.958 birača koji svoju građansku dužnost mogu da ostvare na ukupno deset birackih centara i petnaest ogranaka.

Kosovo

Z. Potok: Ranjena tri policajca

Zubin Potok -- U zasedi kod sela Banjska, u opštini Zubin Potok, oko 22 sata ranjenja tri pripadnika Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti, javio je portal Koha net.

Kosovo ponedeljak 31.03. 23:32 Komentara: 14

KiM: Srbi bojkotuju skupštinu

Priština -- Srpski poslanici u kosovskoj skupštini zajedno s predstavnicima manjina bojkotovaće rad tog tela dok se s dnevnog reda ne skine izmena Zakona o opštim izborima.

Kosovo ponedeljak 31.03. 11:55 Komentara: 2
strana 1 od 91 idi na stranu