63 medalje za revnosnu službu

Ministar odbrane Nebojša Rodić uručio je pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije 63 zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

07:36

Default images

Rodić je na svečanoj ceremoniji u Velikoj ratnoj sali u Beogradu nagrađenim oficirima i civilima u vojnoj službi uručio zlatne i srebrne medalje za zasluge i izuzetne rezultate koje su postigli obavljajući dužnosti i zadatake u oblasti odbrane i bezbednosti.

"Odlikovanja su samo deo priznanja koje zaslužujete za izuzetne rezultate koje ste postigli tokom službe, ali su svakako jedan od važnih obeležja državnog identiteta. Srbija ovim pokazuje da vidi i ceni vaša dela i ljudske vrednosti, adekvatno ih vrednuje, negujući vojničku čast, vaš rad, i vaše zalaganje", naglasio je Rodić.
Tanjug
Kao što se jačina tima meri snagom svakog pojedinca, dodao je Rodić, tako i svaki pripadnik sistema odbrane svojim rezultatima utiče na sposobnost svog tima i čini da oružane snage budu pouzdan oslonac za sve naše građane.

"Čuo sam ovih dana slogan 'Kada je teško, naša vojska'. U tih nekoliko reči stalo je ono što gradjani osećaju i misle o Vojsci Srbije. Ona je mnogo učinila na spasavanju imovine Republike Srbije i na pružanju pomoći njenim građanima. Takva dela ne mogu ostati neprimećena i nevrednovana. I danas su sa nama oni koji u Srbiji nose jednu od najvećih vrednosti, a to je vojnička čast", istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije iznova potvrđuje tradiciju i ulogu dostojnu naslednika srpskih ustanika, ratnika i boraca oba balkanska i svetska rata i istovremeno svakodnevno ide u korak sa savremenim armijama sveta i trudi se da u svakom trenutku bude ravonpravan partner kolegama u regionu i u područjima gde njeni pripadnici obavljaju svoju vojničku dužnost.
Tanjug
On je istakao da mu je čast što je bio u prilici da uruči odlikovanja nagrađenim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i dodao da mu je žao što ta ceremonija nije medijski više bila ispraćena.

"Možda to nekome izgleda nevažno, ali u životu svakog pojedinca dobijanje priznanja znači nešto individualno i trajno zapamćeno, što nije moguće podeliti sa najbližima. Ali izgleda da su danas u nekom sistemu vrednosti mnogi zaboravili na pojam časti i velikog duševnog osećanja koji se ne može preneti", smatra Rodić.

On je obećao i da će učiniti sve kako bi ceremonija dodele priznanja bila upriličena neposredno posle donošenja odluke o nagrađivanju, a ne, kako je rekao, "kada možemo da konstatujemo samo da je protok vremena zaboravio onu prvu inicijaciju koju smo imali".

"Uveren sam da ćete nastaviti odgovorno i posvećeno da izvršavate postavljene zadatke, i da će ostali pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije slediti vaš primer", zaključio je Rodić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: