Mevlid Jašarević više nije vehabija

Mevlid Jašarević, koji je optužen za teroristički napad na američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011, odlučio je da istupi iz vehabijske zajednice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2013.

16:06

Default images

Jašarević je na današnje ročište pred Apelacionim većem Suda BiH pristupio obrijan i bez karakteristične odeće koju nose pripadnici tog radikalnog islamističkog pokreta, preneli su mediji u BiH.

Njegov branilac Senad Dupovac rekao je novinarima da je Jašarević, nakon dužeg razmišljanja, odlučio da definitivno istupi iz vehabijske zajednice.

"Mislim da su mu u tom činu pomogle i njegove kolege i polubraća iz Maoče (RS) i neke druge sredine koji mu, u protekle dve godine, kako traje suđenje, nikada nisu poslali ni paket, ni deset maraka, a njegovom detetu čokoladu", procenio je Dupovac i najavio da će Jašarević u završnoj reči govoriti o ulasku u vehabijski pokret i dešavanjima koja su usledila posle toga.

Dupovac nije mogao da kaže da li će, i u kojoj meri, ova Jašarevićeva odluka uticati na konačnu sudsku odluku, ali je dodao da je Sud obavezan da ceni sve okolnosti, pa će, verovatno, i ovu uzeti u obzir.

Nastavak suđenja Jašareviću zakazan je za 21. oktobar, kada će tužilac izneti završnu reč tužilaštva.

Ovo je obnovljeno suđenje Jašareviću. Prvostepenom presudom bio je osuđen za terorizam na 18 godina zatvora, a i branilac i tužilac uložili su žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: