Maloj Lani potrebno 100.000 evra

Za transplantaciju koštane srži u Rimu maloj Lani Nikolić potrebno je još 100.000 evra.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

08:11

Default images

Njeni drugari iz predškolske grupe su nastupili u humanitarnoj predstavi Pepeljuga na sceni Ateljea 212 , kako bi pozvali javnost da pomogne u prikupljanju novca za operaciju.

Maloj Lani Nikolić, oboleloj od aplastične anemije, neophodno je lečenje u Rimu, kako bi transplantacijom koštane srži ozdravila i pridružila se svojim vršnjacima u prvom razredu osnovne škole. Upravo njeni predškolski drugari nastupili su u humanitarnoj predstavi "Pepeljuga" na sceni Ateljea 212 i tako pozvali javnost da pomogne u prikupljanju novca za operaciju.

"Uvek sam kada su bile ovakve manifestacije, sedeo na vašem mestu i nije mi bilo lako i nije mi ni sada lako, ali mi mnogo znači i uliva mi nadu", kaže Lanin otac Oliver Nikolić.

Humanitarna akcija do sada je donela tek trećinu od 150.000 evra potrebnih za složenu intervenciju transplatacije koštane srži od nesrodnog davaoca.

Roditelji se nadaju da će skupi lekovi, koje trenutno pije, poboljšati krvnu sliku.

"Ja volim da kažem da se ona dobro oseća, nju ništa ne boli, kao i svako drugo normalno dete ima želju da se igra. Htela bi da ide napolje, da se igra, samo što mora da se pazi, ne sme da se povredi, ne sme da bude na suncu, nije mogla da ide na more i ne može da bude sa drugarima, što njoj teško pada", priča Lanin otac.

Do pre samo pet meseci, Lana je sa svojim drugarima iz Vrtića "Leptirić" vežbala ulogu vile u predstavi "Pepeljuga". U septembru su bez nje seli u školske klupe.

Vaspitačica Mirjana Stupar kaže da su deca bila oduševljena što će biti u ulozi nekoga ko može da joj pomogne.

"Prvo je bila gomila pitanja, kako se Lana razbolela, kako joj se to desilo, da li će ozdraviti", objašnjava vaspitačica Stupar.

Od operacije ih, kažu roditelji, dele dva do četiri meseca i još najmanje 100.000 evra, kako bi Lana nastavila detinjstvo sa svojim drugarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: