Bratušek:Naivna sam, to je prednost

Alenka Bratušek, mandatarka za premijera Slovenije, kaže da je politički naivna, ali da joj je to prednost a ne mana.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

10:40

Default images

Alenka Bratušek je postala prva mandatarka za predsednicu vlade u istoriji Slovenije nakon sinoćnjeg izglasavanja nepoverenja vladi Janeza Janše.

"Možda sam zaista politički naivna, ali to vidim kao svoju prednost", izjavila je novoizabrana mandatarka vlade nakon glasanja u parlamentu.

Iza njene "političke naivnosti" zaista ne stoji naivna biografija. Rođena 1970. u Celju nova predsednica vlade je 1994. diplomirala na Fakultetu za prirodne nauke i tehnologiju, a 2006. magistrirala menadžment na Fakultetu za društvene nauke u Ljubljani.

Nakon zapošljavanja u gradskoj opštini u Kranju put je vodi u državne organe u Ministarstvu privrede, a zatim i u Ministarstvu finansija gde je postala i generalna direktorka direktorata za budžet.

Promenila je nekoliko stranaka, a zatim kao član Pozitivne Slovenije izabrana u parlament, gde joj je, kako je sama izjavila, dobro došlo znanje stečeno u oblasti finansija. A, glavne oblasti su joj bile budžet, upravljanje društvenom imovinom, organizacija javne i lokalne samouprave.

Nakon što je Zoran Janković zamrznuo funkciju u stranci postala je predsedavajući i počela pregovore za formiranje projektne vlade i postala kandidat za mandatara, zašta je sinoć i izabrana.

Kao glavni moto Alenka Bratuše navodi vraćanje ljudima nade i poverenja u Sloveniju koja mora biti poštena prema svim ljudima. Vlada Alenke Bratušek bi trebalo da bude predložena parlamentu iduće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: