Kirbi:Srbija da načini teške korake

Beograd -- Ambasador SAD Majkl Kirbi kaže da Srbija mora da napravi teške korake u dijalogu s Prištinom i izrazio nadu da će to biti učinjeno da bi cilj bio postignut.

Izvor: Beta
Podeli

Na Beogradskom bezbednosnom forumu, Kirbi je rekao da je, radeći kao diplomata u mnogim zemljama Evropske unije, zaključio da članstvo u toj organizaciji nudi mnoge pogodnosti zemljama članicama i izrazio nadu da će tu pomoć jednog dana dobiti i Srbija.

Kirbi je izrazio zadovoljstvo zato što u regionu postoji posvećenost međusobnoj saradnji i poručio da je to nešto što SAD snažno podržavaju.

Američki ambasador je ocenio da je put ka članstvu u Evropskoj uniji težak, jer se i ta organizacija menja, ali je istakao da je to napor koji vredi učiniti.

Govoreći o odnosima SAD i Srbije, on je kao posebno uspešnu označio vojnu saradnju dve zemlje i izrazio zadovoljstvo što je Srbija danas "izvoznik, a ne uvoznik bezbednosti".

"To je ogroman napredak koji SAD snažno podržavaju", rekao je Kirbi.

Pored američkog ambasadora, na Bezbednosnom forumu učestvuju i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak, predsednik srpske vlade Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i drugi.

Politika

strana 1 od 8297 idi na stranu