File i Fejt razgovarali o Kosovu

Evropski komesar za proširenje Štefan File razgovarao je sa Piterom Fejtom, koji uskoro prestaje da obavlja funkciju Međunarodnog civilnog predstavnika.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

17:07

Default images

Ta funkcija prestaje 10. septembra, kada se okončava nadzirana nezavisnost Kosova.

Kako su agenciji Beta rekli zvaničnici u kabinetu Filea, bila je to "kurtoazna oproštajna poseta" Fejta evropskom komesaru, a tema razgovora bili su stanje i procesi na Kosovu.

Susret je, kako je rečeno, iskorišćen i za "razmatranje mogućnosti za integraciju Kosova u EU".

Međunarodna civilna kancelarija je na Kosovu do sada predstavljala Međunarodnu upravljačku grupu koju su činile zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost vlasti u Prištini. Ta grupa je nedavno proglasila da 10. septembra prestaje "nadzirani suverenitet" Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: