Vulin: Ne mogu kupovati ukradeno

Beograd -- Kancelarija Vlade Srbije za KiM podnela je Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti svih privatizacija na celoj teritoriji Kosova, od 1999. do danas.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Direktor Kancelarije Aleksandara Vulin je krajem prošle nedelje u intervju agenciji Beta rekao je da će ta Kancelarija uskoro pred Ustavnim sudom i međunarodnim institucijama pokrenuti pitanje privatizacije na KiM.

"Ne možete kupovati kradeno. Mora se najpre utvrditi šta kome pripada, a tek kada se to utvrdi, možemo razmišljati o privatizaciji. Privatizacija je na Kosovu i Metohiji urađena monoetnički i Srbi u njoj nisu učestvovali, a to jednostavno nije održivo", rekao je Vulin.

"To pitanje moglo je da bude pokrenuto i u prethodnih 12 godina. Na žalost, nije", rekao je Vulin.

.
"Otkako je počela da radi ova kancelarija, vršimo pritisak na predstavnike medjunarodne zajednice - od iseljavanja Centra za mir u Prištini do hapšenja Aleksandra Bulatovića i prebijanja povratnika Miloša Čukića u Peći. Čudim se što se oko ovakvih stvari ranije nije angažovalo. Ministarstvo za KiM je povuklo naš zahtev za ocenu ustavnosti privatizacije na Kosmetu. Nije mi jasno zašto, ali ova kancelarija će taj zahtev obnoviti. Ići ćemo i pred medjunarodne sudove", rekao je prošle nedelje za frankfurtske Vesti Vulin.

Kosovo

"Kako vreme prolazi..."

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je pre šest meseci, a njegove stranačke kolege i porodica i dalje tragaju za istinom ko su ubice i nalogodavci.

Kosovo nedelja 15.07. 09:37 Komentara: 18
strana 1 od 2646 idi na stranu