Euleks prikupio dokaze

Povodom ubistva pripadnika ROSU 26. jula, specijalna policija Euleksa, uz podršku jedinica Kfora i kosovske policije, prikupila je na području Zubinog Potoka.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

19:03

Default images

Dokaze će analizirati tužioci i istražitelji.

Reč je o oružju i jednom automobilu, a u zajedničkom saopštenju Euleksa, kosovske policije i Kfora navedeno je da je operacija prošla mirno, bez većih incidenata.

"Euleks može da potvrdi da postoje nalozi za hapšenje šest lica koja se traže u vezi sa ubistvom pripadnika KP. Današnja operacija predstavlja dalji korak u privođenju pravdi izvršilaca tog krivičnog dela. Istrage se nastavljaju u vezi sa drugim nasilnim incidentima na severu, uključujući paljenje prelaza 1 kod Jarinja”, navedeno je u saopštenju.

Preneto je da istragu povodom ubistva sprovode zajedno Euleks i Kosovska policija koji tesno sarađuju u radu na rešavanju tog krivičnog dela.

U današnjoj operaciji pretresene su četiri privatne prostorije u Zubinom Potoku i Zupču i prikupljeni su dokazi - oružje i jedno vozilo.

U saopštenju koje je Tanjugu dostavio portparol Euleksa Nikolas Hoton, istaknuto je da vladavina prava mora preovladati u korist svih zajednica na Kosovu.

"Važno je da lokalni meštani nastave da podržavaju akcije onih koji pokušavaju da odgovorne za teška krivična dela privedu pravdi', navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: